فرزندخوانده

فرزندخواندگی کودکان خاص (مشاوره و راهنمایی در زمینه سرپرستی کودکان نیازمند درمان)

فرزندخوانده

فرزندخواندگی کودکان خاص (مشاوره و راهنمایی در زمینه سرپرستی کودکان نیازمند درمان)

با سلام

انشاءاله در این کانال مطالب مفید و خواندنی درباره شرایط فرزندخواندگی، تجربیات خانواده های فرزندپذیر، اخبار واگذاری کودکان و ... قرار خواهد گرفت.

آدرس تلگرام ما: https://t.me/farzandkhande

آدرس اینستاگرام ما: https://www.instagram.com/farzand.khandeh

اهمیت یتیم‌نوازی در دین اسلام و قرآن

پنجشنبه, ۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۴۸ ب.ظ

امام صادق(ع) می‌فرمایند: هر کس بخواهد مشمول رحمت خداوند گردد و وارد بهشت شود... باید نسبت به یتیمان دلسوز و مهربان باشد.

در هر جامعه‌ای کودکانی هستند که والدین خود را که بر اثر عوامل گوناگی از دست داده‌اند و به دلیل تنهایی به ناچار به مراکز بهزیستی سپرده شده‌اند.

بحث درباره یتیمان فقط مسئله معاش و مادیات نیست؛ هر چند که نبود آنها نیز بسیار سخت است، اما آن چه که از خوراک و پوشاک مهم‌تر است، محبت و مورد توجه واقع شدن ایتام است. انسان موجودی لطیف و تشنه محبت، به ویژه در دوران کودکی است. اگر کودکی محبت نبیند و بدون عشق بزرگ شود، هیچ تضمینی برای داشتن زندگی سالم او وجود ندارد و دچار بحران‌های شخصیتی و اجتماعی می‌شود. انسان در محیط خانواده تربیت معنوی، اجتماعی و اخلاقی می‌شود و نداشتن خانواده در کودکان یتیم منجر به صدمات جبران‌ناپذیر روحی می‌گردد. اگر کودکان یتیم به جای مراکز بهزیستی و یتیم‌خانه‌ها در خانواده رشد کنند و تربیت شوند قطعاً خوشبخت‌تر و سالم‌تر وارد جامعه می‌شوند.

خدا در مورد یتیم نوازی در قرآن می فرماید:

«لَیسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَکُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَکِنَّ الْبِرَّ مَنْ آَمَنَ بِاللَّهِ وَالْیوْمِ الْآَخِرِ وَالْمَلَائِکَةِ وَالْکِتَابِ وَالنَّبِیینَ وَآَتَى الْمَالَ عَلَى حُبِّهِ ذَوِی الْقُرْبَى وَالْیتَامَى وَالْمَسَاکِینَ وَابْنَ السَّبِیلِ وَالسَّائِلِینَ وَفِی الرِّقَابِ ....؛ نیکوکاری آن نیست که روی خود را به سوی مشرق و [یا] مغرب بگردانید بلکه نیکی آن است که کسی به خدا و روز بازپسین و فرشتگان و کتاب [آسمانی] و پیامبران ایمان آورد و مال [خود] را با وجود دوست داشتنش به خویشاوندان و یتیمان و بینوایان و در راه ماندگان و گدایان و در [راه آزاد کردن] بندگان بدهد.» آیه 177 سوره بقره

در این آیه که خداوند مصادیق برّ و نیکوکاری را می‌شمارد، یتیم نوازی را پس از ایمان به خدا و روز جزا و ایمان به پیامبر و کتاب‌های آسمانی و ملائکه ذکر می‌کند و این اهمیت جایگاه این مسئله را می‌رساند.

رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نیز که پیام آور رحمت و رحمةللعالمین است و خود نیز طعم یتیمی را چشیده است نسبت به این موضوع شدیدا توصیه کرده است و مردم را به سرپرستی یتیمان سفارش می کند و می فرماید «مَنْ عَالَ یتِیماً حَتَّى یسْتَغْنِی أَوْجَبَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ بِذَلِکَ الْجَنَّةَ کَمَا أَوْجَبَ لآِکِلِ مَالِ الْیتِیم؛ هر کس یتیمی را سرپرستی کند تا آنکه بی‌نیاز گردد خداوند به سبب این کار بهشت را بر او واجب می سازد، همچنان که آتش دوزخ را بر خورنده مال یتیم واجب ساخت است.»

همچنین حضرت می‌فرمایند: «أتحب أن یلین قلبک و تدرک حاجتک؟ ارحم الیتیم و امسح رأسه و اطعمه من طعامک یلین قلبک و تدرک حاجتک؛ آیا دوست داری دلت نرم و آرزویت برآورده شود؟ بر یتیم ترحم کن و دست محبت بر سر او بکش و از غذای خود به او بخوران تا قلبت نرم و حاجتت روا گردد.»

اسلام در رتبه اول بستگان نزدیک را مسئول سرپرستی یتیم دانسته است و در صورت عدم وجود بستگان نزدیک، جامعه و دولت اسلامی است که باید عهده‌دار این مسئولیت گردد.

آنچه انتظار می‌رود این است که در کشور اسلامی، یتیمان، دوش به دوش سایر فرزندان در آغوش خانواده‌ها تربیت شوند و به قدری به آنان محبت شود که احساس تفاوتی بین خود و سایر فرزندان ننمایند.


⁣⁣⁣⁣t.me/farzandkhande📣
⁣⁣https://www.instagram.com/farzand.khandeh📣
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۶/۱۱/۰۵
  • ۵۱۵ نمایش
  • هما خانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی